Головна  →  Новини  →  22 жовтня 2018

У закладах освіти Деснянського району пройшов Європейський тиждень місцевої демократії

 

Європейський тиждень місцевої демократії є щорічною європейською подією, що включає одночасно національні і місцеві заходи, які проводяться місцевими органами влади всіх держав-членів Ради Європи для поширення інформації про місцеву демократію і сприяння ідеї демократичної участі на місцевому рівні.

Заклади освіти Деснянського району також долучилися до заходів по розповсюдженню інформації щодо принципів, надбань та досягнень функціонування місцевої демократії в Україні та Європі.

Так, у ході Європейського тижня місцевої демократії під назвою «Громадська участь, консультації та зобов’язання: для процвітаючої місцевої демократії», 18 жовтня 2018 року у школі № 292 було презентовано програму освіти для демократичного громадянства європейського центру Вергеланда «Демократична школа».

Представники громад шкіл Деснянського району, вчителі, учні та батьки мали нагоду відвідати такі локації:

– знайомство з проектом «Демократична школа»;

– робота учнівського самоврядування школи в ході реалізації проекту «Демократична школа», дитячі та молодіжні організації;

– формування громадянської відповідальності на уроках (майстер-класи вчителів-предметників);

– презентація гри «Країна гідності».

Учасники заходу отримали практичні рекомендації щодо реалізації шкільних проектів із запровадження демократичних змін у школах та громадах, які сприяють демократизації та децентралізації середньої освіти, впровадженню концепції «Нової української школи».

ФОТОЗВІТ

Перейти до спискуВерсiя для друку

Оперативне інформування киян

Повідом про корупцію:
(понеділок: з 08:00 - до 17:00,
п'ятниця з 08:00 - до 15:45).

телефон: (044) 546-08-39
електронна адреса: [email protected]