Головна  →  Новини  →  23 червня 2017

З 1 вересня Угода про асоціацію запрацює у повному обсязі - Президент

 

22 червня 2017 року - 13:29

Угода про асоціацію України з Європейським Союзом почне працювати у повному обсязі вже з 1 вересня цього року. Про це Президент Петро Порошенко повідомив у заяві для представників ЗМІ по завершенні зустрічі з Президентом Європейської Ради Дональдом Туском.

«Дуже важливо, що лідери європейських держав, Президент Європейського Союзу і президент Європейської комісії зробили все можливе для того, щоб вступ в дію і завершення ратифікації Угоди про асоціацію України з ЄС нарешті відбувся. Це відбувається саме в цей день і з 1 вересня Угода про асоціацію розпочинає працювати у повному обсязі», - сказав Глава держави.

Петро Порошенко зазначив, що нині Україна працює над тим, аби запроваджуючи зміни наздогнати у розвитку країни, котрі раніше попрощалися із СРСР і запевнив, що й надалі Українська держава дотримуватиметься цього напрямку.

«Це історичні дні для України, коли після отримання безвізового режиму ми кажемо останнє «прощавай» Радянському Союзу та Російській імперії. Польща, країни Балтії, інші країни Східної Європи зробили це 20-25 років тому і ми зараз робимо все можливе, щоб впровадити реформи, на які ви витратили десятки років, у дуже короткий проміжок часу з вашою надзвичайно цінною допомогою та досвідом», - наголосив Президент.

«Україна та ЄС мають найтісніші стосунки ніж будь-коли. Ми ніколи не мали такого рівня довіри, співпраці та підтримки. Україна повністю віддана всім критеріям реформ та Угоді про Асоціацію з ЄС. Дуже важливо, що ми продовжуємо імплементацію реформ незважаючи на війну та дуже важку безпекову ситуацію», - додав Глава держави.

Глава держави також нагадав, що останні два місяці для нашої країни є часом справжніх перемог, адже було запроваджено безвізовий режим для українських громадян та багато іншого. «Дійсно приємно констатувати, що Європейський Союз витримав свою позицію і після дуже напруженої програми реформ надав Україні і українцям право безвізових подорожей до ЄС», - сказав він.

Президент Європейської Ради, у свою чергу,  високо оцінив зусилля, яких доклала Україна задля реалізації проєвропейських прагнень та подякував Україні і українському народу за незмінність позицій. «Ви змогли отримати безвізовий режим і дозвольте подякувати вам за вашу проєвропейську рішучість і мужність, з якою ви захищаєте вашу незалежність», - сказав він.

«За всі свої, навіть найменші успіхи, вам довелося заплатити важкою працею і також, на жаль, кров’ю. Ви нічого не отримали за дарма. Ви заслужили все, чого ви досягли. І саме тому так багато нас, тут у Європі захоплюються вами і підтримують вас, хоча я знаю, що цього не завжди достатньо. Ви маєте право очікувати на більше. Ви також маєте право пишатися собою», - додав Дональд Туск.

Він також підтвердив, що за кілька тижнів буде завершено роботу над Угодою про асоціацію та висловив тверде переконання, що це сприятиме подальшому розвитку України. «Це стане наступним кроком на шляху до убезпеченої і стабільної держави, а також зростаючої економіки. Протягом цього процесу ви продемонстрували неабияке терпіння і послідовність. Я бажаю вам такого ж терпіння і послідовності у ваших зусиллях захистити Україну від корупції та зловживань. Ще раз вітаю вас і дякую», - сказав Дональд Туск.

Глава держави подякував Дональду Туску за гостинність та висловив сподівання на продовження плідної дискусії під час 19-го саміту Україна-ЄС 12-13 липня в Києві.

http://www.president.gov.ua/news/z-1-veresnya-ugoda-pro-asociaciyu-zapracyuye-u-povnomu-obsya-42002

Перейти до спискуВерсiя для друку

Оперативне інформування киян

Повідом про корупцію:
(понеділок: з 08:00 - до 17:00,
п'ятниця з 08:00 - до 15:45).

телефон: (044) 546-08-39
електронна адреса: [email protected]