Головна  →  Оголошення  →  12 жовтня 2017

У Деснянському районі продовжується набір кандидатів у патронатні вихователі

У Деснянському районі продовжується набір кандидатів у патронатні вихователі

Увага, деснянці!

Службою у справах дітей Деснянської райдержадміністрації та Центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, в рамках започаткованого з 2016 року державного експерименту, продовжується робота по  набору кандидатів у патронатні вихователі. Якщо ви готові прийти на допомогу дітям, які мають ризик залишитися без батьківського піклування та потребують тимчасової підтримки в професійній патронатній сім’ї, то це оголошення саме для вас.

Патронат над дитиною – це професійна комплексна послуга, що передбачає: тимчасовий догляд, виховання та реабілітацію дитини, яка опинилася у складних життєвих обставинах, потребує захисту, у сім’ї патронатних вихователів, та одночасне надання фахівцями соціальної сфери інтенсивних підтримуючих послуг сім’ї дитини для відновлення її здорового функціонування.

Метою сімейного патронату є забезпечення права кожної дитини, яка опинилася в складних життєвих обставинах,  виховуватися у сприятливому та безпечному сімейному середовищі шляхом відновлення здатності батьків (осіб, які їх замінюють) опікуватися дитиною та виховувати її, а в разі неможливості – вчинення заходів щодо захисту дитини та прийняття рішень щодо її влаштування до постійної форми сімейного виховання, яка найбільше відповідає потребам дитини.

Патронатний вихователь – особа, яка на професійній основі здійснює догляд, виховання і розвиток дитини/дітей, влаштованої/них в її сім’ю. До сім’ї патронатного вихователя можуть бути влаштовані діти, які потрапили в складні життєві обставини:

-        новонароджені діти, залишені в пологовому будинку, іншому закладі охорони здоров’я, або яких відмовилися забрати батьки чи інші родичі;

-        підкинуті, знайдені діти;

-        безпритульні діти;

-        діти з сімей, в яких існує загроза їх життю та здоров’ю;

-        діти, які зазнали насильства, жорстокого поводження;

-        діти, батьки або особи, які їх заміняють, померли, безвісно відсутні;

-        діти, переміщені із тимчасово окупованої території, або району проведення бойових дій в зоні АТО;

-        інші діти, які за різних обставин певний час не можуть перебувати у власній сім’ї або їхні батьки чи особи, які їх заміняють, не можуть піклуватись про них.

Одночасно під патронат (в одну патронатну сім’ю) влаштовується виключно один випадок: діти (не залежно від їх кількості), які є братами-сестрами, або до влаштування під патронат проживали в одній родині. 

Хто може стати патронатним вихователем:

-        громадяни України віком від 35 до 60 років (для жінки) і від 35 до 65 років (для чоловіка), які перебувають у зареєстрованому шлюбі та проживають на спільній житловій площі;

-        мають позитивний досвід сімейного виховання дітей;

-        мають житло (власне, орендоване чи на правах користування);

-        не мають судимості;

-        стан здоров’я яких дозволяє забезпечувати догляд та виховання дітей;

-        одна (один) з яких виконання обов’язків патронатного вихователя не поєднує з іншою трудовою діяльністю;

-        зібрали та надали відповідний пакет документів, необхідний для кандидатів у патронатні вихователі;

-        пройшли навчання та отримали довідку та рекомендації за результатами навчання за тренінговою Програмою підготовки сімей-кандидатів у патронатні вихователі.

Маєш досвід батьківства? – Стань патронатним вихователем.

Перейти до спискуВерсiя для друку

Оперативне інформування киян

Повідом про корупцію:
(понеділок: з 08:00 - до 17:00,
п'ятниця з 08:00 - до 15:45).

телефон: (044) 546-08-39
електронна адреса: [email protected]