Головна  →  Оголошення  →  19 жовтня 2017

Близько 400 деснянців обстежились щодо ризиків виникнення тромбозу

Близько 400 деснянців обстежились щодо ризиків виникнення тромбозу

13 жовтня з нагоди Всесвітнього дня тромбозу близько 400 деснянців пройшли обстеження в медзакладах Деснянського району щодо ризиків виникнення тромбозу та отримали консультації лікарів.

 

У 11 з них медики виявили різні патології, що потребують додаткових обстежень та спеціального лікування. Найчастішою проблемою деснянців виявилися серцево-судинні захворювання та патології вен нижніх кінцівок. Про це повідомили у Управління охорони здоров’я Деснянського району.

 

Зокрема, деснянці мали змогу зробити електрокардіографічне обстеження, вимірювання артеріального тиску, коагулограму, ультразвукову доплерографію вен нижніх кінцівок.

 

Медики розповідають, що тромбоз – одна з провідних причин смертності людей із серцево-судинними захворюваннями. Вони наголошують, що стежачи за станом свого здоров’я та мінімізуючи ризики, більшості летальних випадків можна уникнути. Насамперед йдеться про профілактику та вчасну діагностику.

 

Довідково.

 

Серцево-судинні хвороби – це група захворювань, яка включає ішемічну хворобу серця, хворобу кровоносних судин, які забезпечують кров’ю головний мозок, хворобу периферійних судин, ревмокардит, вроджені вади серця, а також тромбоз глибоких вен нижніх кінцівок та емболію легень.

 

Більшість захворювань можна попередити шляхом відмови від вживання тютюну та нездорового харчування. Сприяють виникненню серцево-судинних хвороб ожиріння, відсутність фізичної активності, надмірне вживання алкоголю.

 

Хворі люди або особи з одним і більше факторів ризику (наприклад, підвищений артеріальний тиск, діабет, порушення ліпідного обміну) обов’язково потребують раннього виявлення та надання консультативної допомоги, а при необхідності – прийому лікарських засобів.

 

У Департаменті охорони здоров’я закликають киян відповідально ставитись до здоров’я: проходити регулярні профілактичні обстеження, дослухатися до організму, і в разі тривожних сигналів – не займатися самолікуванням, а звертатися до лікаря.

Перейти до спискуВерсiя для друку

Оперативне інформування киян

Повідом про корупцію:
(понеділок: з 08:00 - до 17:00,
п'ятниця з 08:00 - до 15:45).

телефон: (044) 546-08-39
електронна адреса: [email protected]