Головна  →  Новини  →  14 березня 2018

У Деснянському районі відзначили День українського добровольця

У Деснянському районі відзначили День українського добровольця

Сьогодні з нагоди відзначення Дня українського добровольця у Деснянському районі відбулися урочисті заходи біля пам’ятника «Воїну-добровольцю» та у сквері «Доброволець» біля пам’ятника «Героям-добровольцям».

Покладанням квітів героїв-добровольців вшанували голова Деснянської райдержадміністрації Геннадій Заболотний, депутати Київради Михайло Іщенко, Вадим Онуфрійчук, Михайло Буділов, військовий комісар Деснянського району Юрій Максимів, голова Київської Спілки учасників АТО Деснянського району Олег Нишпор, представники Департаменту соціальної політики КМДА, Спілки воїнів АТО Деснянського району, воїни-добровольці, учнівська молодь, представники ОСНів, Громадської ради при Деснянській райдержадміністрації та небайдужі деснянці.

«День українського добровольця в нашій країні відзначається лише вдруге, проте ця дата вже стала знаковою не для одного покоління українців. Серед них: досвідчені воїни-афганці та палкі представники молодшого покоління. Це свято відзначають військові, які не чекали повісток, а добровільно прийняли рішення захищати країну від ворога. Сьогодні ми вклоняємося їх героїзму та безстрашності, і бажаємо їм якнайшвидше повернутися до власних затишних осель, де на них чекають рідні», – зазначив голова Деснянської райдержадміністрації Геннадій Заболотний.

Біля пам’ятника «Героям-добровольцям» у парку «Доброволець», під інтернаціональними прапорами добровольчих загонів, пройшов молебень за загиблими в зоні АТО та за тими, хто виборював незалежність нашої держави.

Довідково.

Добровольці. Ті, хто стали солдатами, тому що того вимагав борг – боронити рідну землю від ворога. Хтось в мирному житті був лікарем, хтось менеджером, кухарем, програмістом, хтось був студентом та кинув навчання.

Їх подвиг врятував країну. Вони пройшли пекло найтяжчих бойових операцій: Широкине, Іловайськ, Мар’їнка, Донецький аеропорт…

Іменами добровольців, що віддали на фронті свої життя, називають вулиці та проспекти українських міст. І відтепер 14 березня країна віддає шану їхньому подвигу, ця дата стала Днем українського добровольця.

 

20

ФОТОЗВІТ

/gallery/1539.html

Перейти до спискуВерсiя для друку

Оперативне інформування киян

Повідом про корупцію:
(понеділок: з 08:00 - до 17:00,
п'ятниця з 08:00 - до 15:45).

телефон: (044) 546-08-39
електронна адреса: [email protected]