Головна  →  Новини  →  11 квітня 2018

Національна кампанія «Лікар для кожної сім`ї» розпочалася 2 квітня

Національна кампанія «Лікар для кожної сім`ї» розпочалася 2 квітня

 

2 квітня розпочалася національна кампанія «Лікар для кожної сім’ї», в рамках якої українці мають обрати сімейного лікаря, терапевта (для дорослих) та педіатра (для дітей). Кампанія є безстроковою, тож людині не обов'язково одразу ж бігти до лікарні та обирати для себе спеціаліста.

Для підписання декларації з лікарем:

1. Обрати медичний заклад та лікаря.

2. Зверніться у реєстратуру медичного закладу, де працює терапевт, педіатр чи сімейний лікар, з яким ви хочете підписати декларацію. З собою потрібно мати паспорт, податковий номер і мобільний телефон. Якщо ви підписуєте декларацію з педіатром чи сімейним лікарем для дитини, то візьміть також свідоцтво про народження дитини.

3. Ваші дані та контактний телефон внесуть у систему «Електронне здоров’я». Це зробить уповноважена особа закладу первинної медичної допомоги: в різних медичних закладах це може бути або реєстратор, або медична сестра, або лікар.

 

Важливо: дані вносяться в електронну систему – не буде жодних бланків, форм, печаток. Після введення даних пацієнт отримує СМС з кодом на вказаний номер телефону, який уповноважена особа медичного закладу вводить у систему «Електронне здоров’я» для підтвердження.

 

4. Уповноважена особа медичного закладу роздруковує із системи «Електронне здоров’я» примірник декларації для перевірки.

 

Важливо: Уважно перевірте усі свої дані. Якщо помітили помилку – скажіть про це уповноваженій особі медичного закладу. Декларацію роздруковуватимуть до тих пір, поки все не буде правильно.

5. Якщо все правильно, уповноважена особа медичного закладу роздруковує із системи «Електронне здоров’я» ще один примірник декларації.

Важливо: Обидва примірники декларації мають бути ідентичними і без помилок.

6. Пацієнт підписує 2 примірники декларації.

Важливо: Уповноважена особа проставляє відмітку з датою на обох примірниках декларації. Один із примірників залишається у вас, інший – у медичному закладі.

7. Уповноважена особа медичного закладу накладає електронний цифровий підпис працівника юридичної особи на декларацію та надсилає її в систему «Електронне здоров’я».

Важливо: Ви офіційно задекларували вибір свого лікаря.

1

22

Перейти до спискуВерсiя для друку

Оперативне інформування киян

Повідом про корупцію:
(понеділок: з 08:00 - до 17:00,
п'ятниця з 08:00 - до 15:45).

телефон: (044) 546-08-39
електронна адреса: [email protected]