КМДА Київська міська державна адміністрація


16 квітня 2018

Для містян підготували нові місця масового відпочинку на воді

 

Увага, деснянці!

У рамках підготовки до літнього сезону у столиці планується відкрити 13 пляжів та 17 зон відпочинку біля водних об’єктів без можливості купання. Для порівняння: торік їх було 11 та 15 відповідно.

Зокрема у Деснянському – пляж «Чорторий» та 2 зони відпочинку – «Троєщина», Дніпровському районі функціонуватиме 9 пляжів – «Молодіжний», «Венеція», «Передмостна Слобідка», «Золотий», «Дитячий», «Райдуга», «Тельбін», «Центральний», «Веселка» та 4 зони відпочинку – «Довбичка», «Лісова», «Русанівська коса», «Березняки», в Оболонському – 2 пляжі – «Вербний», «Пуща-Водиця» та 5 зон відпочинку – «Верхня», «Наталка», «Редькине», «Біла», «Міська»; «Алмазна», у Голосіївському – пляж «Галерний», у Дарницькому – 2 зони відпочинку – «Осокорки», «Сонячна», у Святошинському – 1 зона відпочинку – «Святошин», у Подільському – 2 зони відпочинку – «Голуба», «Синьоозерна», у Солом’янському – 1 зона відпочинку – «Совська балка».

За інформацією КП «Плесо», з початку року подано 7 заявок на отримання почесної екологічної премії міжнародного значення «Блакитний прапор» (нагорода, яка щорічно вручається з 1987 року пляжам і причалам, вода в яких відповідає високим стандартам якості й придатна для безпечного купання).

«До кандидатської стадії були внесені такі пляжі, як «Веселка», «Венеція», «Галерна» та «Молодіжна». Серед них три муніципальні пляжі міста, що торік вже отримували міжнародну нагороду, це пляж «Дитячий», «Золотий» та «Пуща-Водиця», – повідомила заступник голови постійної комісії Київради з питань ЖКГ та ПЕК Лариса Дегтярьова.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.