КМДА Київська міська державна адміністрація


17 квітня 2018

Геннадій Заболотний взяв під особистий контроль капітальний ремонт парків у Деснянському районі

Геннадій Заболотний взяв під особистий контроль капітальний ремонт парків у Деснянському районі

 

Зокрема, йдеться про парки з водними об’єктами вздовж проспекту Шухевича, Кіото та «Муромець». Як зазначив в ході наради з питань відновлення парків голова Деснянської райдержадміністрації Геннадій Заболотний, саме ці три паркові зони мають бути оновлені вже до кінця цього року.

«Реконструкція та капітальний ремонт парків дозволить покращити загальну інфраструктуру,створити комфортні умови для відпочинку та занять спортом. Наше головне завдання ‒ виконати роботи вчасно та на високому рівні, щоб ці парки стали гідною прикрасою нашого району та столиці», – сказав очільник району. 

Разом із заступником голови КМДА Ганною Старостенко, керівниками районних комунальних підприємств та профільних служб Геннадій Заболотний ознайомився з проектною документацією і графіками виконання ремонтних робіт.

 

Парк з водними об’єктами вздовж просп. Р.Шухевича

Згідно проекту, оновленню підлягає загальна прогулянкова зона з облаштуванням доріжок із архітектурного бетону. Також впорядкують території біля водойми, влаштують видові майданчики, встановлять альтанки та майданчик для вигулу собак, проведуть благоустрій дитячого та спортивного майданчиків, встановлять стилізовані сучасні лави та урни, облаштують велопаркінг.

Парк Кіото

Наприкінці травня нинішнього року планується завершити другий етап реконструкції парку Кіото. Так, буде виконано комплексне озеленення парку та висаджено дерева, повністю замінено покриття пішохідних доріжок, обладнано ігрові дитячі зони для відпочинку, встановлено додаткові нові світильники, влаштовано велодоріжки. Родзинкою парку стане «Пагода японського саду».

Парк «Муромець»

Парк «Муромець» не зважаючи на свою історичну тематику, разом з тим, буде сучасним. Зокрема, ландшафтну інфраструктуру обладнають сучасними системами інформації та навігації, освітлення. Крім того, парк буде оснащений пандусами та тактильними табличками, вимощений тактильною плиткою, щоб люди з обмеженими можливостями почувалися комфортно. Через парк проходитиме веломаршрут.

У парку буде 4 зони – сквер Іллі Муромця, алея Спогадів, площа з Каменем (тим самим, з казки про трьох богатирів), ансамбль Хранителів України-Русі з «Казковим болотом» і бронзовою картою Києва XI-XIII сторіч. На центральній частині алеї планується встановити скульптуру легендарному богатирю часів Київської Русі Іллі Муромцю.

2

 

ФОТОЗВІТ



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.