Головна  →  Новини  →  25 травня 2018

Психологи Деснянського району поділилися досвідом

 

В Київському міському центрі сім’ї «Родинний дім» відбулося восьме навчальне заняття програми «Арт-терапевтичні методики роботи з особами, які постраждали від домашнього насильства» на тему: «Потенціал пісочної терапії в роботі з особами які постраждали від домашнього насильства».

Ведуча заходу, практичний психолог дошкільного навчального закладу (ясла-садок) № 752 Деснянського району Пономарьова Т.В., поділилась інформацією про те, що пісок і вода, як природні матеріали, наділені унікальними властивостями і здатні викликати образи певного характеру, якими не наділений ні один з матеріалів, що застосовуються в арт-терапії.

Тетяна Валентинівна зробила акцент на моменті, коли руки людини торкаються піску, вона інстинктивно намагається надати певну форму своїм почуттям і думкам – створити фундамент піщаної композиції. Тактильний контакт із піском надає творчому процесу певну визначеність і особистий характер. Людина, створюючи піщаний образ в терапії, відображає через пісок своє світосприйняття, що передає і її певний  життєвий досвід.

Під час заняття учасники спробували на собі практичні методики «Паралельні світи», «Кордони міста», «Млин», ігри на прояв різноманітних почуттів, ще декілька нових ефективних методик пісочної терапії для психокорекційної роботи з дорослими та дітьми, які постраждали від домашнього насильства.

Перейти до спискуВерсiя для друку

Оперативне інформування киян

Повідом про корупцію:
(понеділок: з 08:00 - до 17:00,
п'ятниця з 08:00 - до 15:45).

телефон: (044) 546-08-39
електронна адреса: [email protected]