Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У столиці відбулися урочистості з нагоди 22-ї річниці підняття Українського національного прапора

24 липня 2012 року

24 липня перед будівлею Київради відбулися урочистості з нагоди 22-ї річниці підняття Українського національного прапора.

На майданчику біля національного прапора зібралися перший заступник голови КМДА Олександр Мазурчак, заступник міського голови – секретар Київради Галина Герега, заступник голови КМДА Леонід Новохатько, депутати Київради I-VI скликань, народні депутати України, представники секретаріату Київської міської ради та громадськість.

Нагадаємо, що у цей день у 1990 році на Хрещатику зібралося майже 200 тисяч людей. Вони приїхали з багатьох куточків України, але абсолютну більшість складали кияни. 24 липня 1990 року, за протокольним рішенням президії Київської міської ради 21-го скликання, над будинком міськради на Хрещатику о 19 годині був піднятий поруч з державним прапором УРСР український національний синьо-жовтий прапор. Прапор підняв тодішній заступник голови Київради Олександр Мосіюк.

 «Минуло 22 роки з того визначного дня, як над Київською міською радою був піднятий прапор України – символ її державності і незалежності. Тоді визначне слово сказали самі кияни, вони прийшли на Хрещатик, щоб відстояти честь і гордість своєї країни – національний прапор. Дух того визначного моменту досі живе у стінах Київради нагадуючи нам про головний обов’язок депутата – захищати інтереси свого міста та його мешканців», - сказала Галина Герега.

З вітаннями до депутатів та киян звернувся і Олександр Мазурчак. «У цей святковий день бажаю всім щастя, родинного затишку, добра і благополуччя, а також успіхів в усіх добрих починаннях на благо України та Києва», – зауважив він та додав, що міська влада розраховує на підтримку планів та дій, спрямованих на розбудову і подальший соціально-економічний та культурний розвиток Києва.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]